De Voorbeschouwing #8 | 18 juni

Goedemorgen en welkom bij De Voorbeschouwing. Deze ochtend kijken we vooruit op petanque en blikken we terug op gisteravond.

Vanavond zijn we te gast bij Les Pointeurs. We gaan met z’n allen de sport petanque beoefenen. De aanvang is om 18:45 en om 19:00 starten we. De deelnemende verenigingen zijn: AAV ’36, Alphense Boys, Alphia, ARC, ATTC, Boks & Fit, VC Castellum, DOS, Have Fun, TEAN, Tempo en Zegerplas.

Door naar de nabeschouwing. Om 19:15 startte de avond die bestond uit 14 speelrondes, 7 voor de heren en 7 voor de dames. KV Tempo ging na vorig jaar hier gewonnen te hebben, dit onderdeel in als favoriet. Uiteindelijk werd het een spannende strijd tussen DOS, Have Fun, AAV ’36 en KV Tempo. Bij de heren ging het gelijk op tussen Have Fun en Tempo. Doordat Have Fun in een onderling duel wist te winnen van KV Tempo wisten zij de heren poule te winnen. Bij de dames bleef het spannend tot en met de laatste seconde. KV Tempo ging de laatste speelronde in met 1 verloren duel en 5 gewonnen. De dames van DOS gingen het laatste duel in met 5 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel. Omdat de dames van Tempo de laatste speelronde rust hadden was het aan DOS de zaak om gelijk te spelen voor een gedeelde eerste plek of te winnen om eerste te eindigen in de dames poule. AAV ’36 was de tegenstander van DOS in deze veel beslissende wedstrijd. Het werd een spannende pot waarin de teams gelijk tegen elkaar op gingen. Toen we de slotfase bereikten was de stand 2-2 en dat zou een gedeelde eerste plek voor DOS en Tempo betekenen in de vrouwen poule. Maar toen de laatste minuut liep kwam de bal voor de voeten van de spits van AAV ’36 en die schiet de bal met een geweldige lobbal over de keepster van DOS heen. 3-2 de stand en daar veranderde in de laatste secondes niets meer aan. Hierdoor wist Tempo in de dames poule te winnen, gevolgd door AAV ’36 op plek 2 en DOS op plek 3. Toen was het aan de commissie de taak om de uitslagen van de heren en vrouwen samen te voegen en hieruit een winnaar te benoemen. Uiteindelijk weet KV Tempo hun favorietenrol waar te maken en nemen zij de 180 punten mee naar huis. Have Fun wordt tweede met daarachter een gedeelde derde plek voor AAV’ 36 en DOS. Door deze overwinning van Tempo pakken zij de koppositie terug van SV ARC. De vraag is nu of zij deze tijdens de laatste 4 dagen vast kunnen houden. Kijk voor de volledige uitslag en stand onder dit bericht.

Wij willen Alphense Boys ontzettend bedanken voor hun hulp tijdens dit onderdeel.

Als sportontmoeting nieuws vandaag weer even een herinnering aan het feest bij zegerplas na het verrassingsonderdeel. Er is een live DJ, meerdere schermen om het Nederlands elftal op te kijken en natuurlijk een bak met gezelligheid. Ben jij erbij?

Bedankt voor het lezen en tot vanavond!

 

Morgen om 10:00 weer een nieuwe Voorbeschouwing!

De Voorbeschouwing van gister nog niet gelezen? Klik hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.